lauantai 9. heinäkuuta 2022

Sosiaalinen älykkyys

 Huomenta kanssa kulkijat. Vaikka olemme kaikki yksilöitä niin olemme kuitenkin samassa veneessä. 

Se on tultava selväksi että meillä ei ole varaa eristäytyä tässä nykyisessä maailmassa. Sosiaalisia taitoja voi oppia, voi vaikka oman huonekasvin kanssa keskustella, en kyllä osaa sanoa miten he reagoivat kun höpötetään heille jotain omituisia juttuja, mutta jostain sen täytyy lähteä.

On myös mahdollista harjoitella oman sisäisen keskustelun kautta. Siinä hommassa ei saa missään nimessä uskoa että tilanne sujuu toivotulla tavalla.

Turvallisempi tapa aloittaa toisen kanssa keskustelun on kuunnella, ajatella ja jopa tuntea mitä asia toisella ikinä onkaan. 

Sosiaalisessa tilanteessa on täysin turha tehdä heti alkuun itsestään suurta numeroa. Se on itseasiassa aika hiton ärsyttävää.

Hyvää päivää, hyvä alkulause. Kiitos, vielä parempi vaihtoehto. Mitä oikeasti kuuluu? Se voi viedä keskustelun ihan uudelle tasolle.

Puhukaa tuttavien kanssa, tämä vinkki on teitä sulkeutuneita papparaisia varten. Vittu mitä paskaa on kuultu jo, olisi kyllä korkeinta aika hioa näitä verbaalisia kielenkäyttö taitoja.

Hyvää Heinäkuun jatkoa kaikille reipaalle heinähatuille.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

katkeruus

 No voi itku, kun ihminen ei voi myöntää omat virheet, ja sitten syyttää muut. Tähän lisättynä se perinteinen kateus niin mun veri alkaa kie...