keskiviikko 20. huhtikuuta 2022

kielen päällä...


 S....Huomenta! Joskus tuntuu heti aamulta siltä että on jotain mitä suusatani pitäisi päästä. Onneksi kieli oli jumissa kuin heräsin. Vamma vierahti sormissa, Meinasin melkein kaataa tuoretta kahvia lavuaatin. No, nyt ryhdistäydytään. Sgutens morgens! Se meni oikein, no niin. 

Onneksi ei ole enään heti aamusta tarvetta selittää joillekin " karkkikauppiaalle " yhtään mitään. Plöröt hoitavat piristysurakan. Aamupaukkujen sisältö vaihteli aina fiiliksen mukaan. Se riippui päivän urakasta. Pitikö lähteä hakeaa varaston täyttöä vai oliko tarpeeksi mömmöjä aamujumpan hoitamista varten. 

Joskus piti lähteää kun kieli meikein roikkui suusta. Mun suu oli yleensä aamuisin ihan rutikuiva. Se oli silloin aika vaikeaa rullata kielen takaisin päin. Mitä enemmän yritin palata "normaalin" näköiseksi, sen enemmän turhauduin. Jos ei ollut tarvetta lähteä veilä minnekään, vedin usein kunnon pleksit. 

Nyt on koomavuodet päättyneet, mutta kieleni on välillä vähän eri mieltä. No, päivä on onneksi nuori, vielä. Aika saa taas näyttää mitä kaikkea tämän päivän kieleni tarttua. Ciao!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

katkeruus

 No voi itku, kun ihminen ei voi myöntää omat virheet, ja sitten syyttää muut. Tähän lisättynä se perinteinen kateus niin mun veri alkaa kie...