maanantai 18. huhtikuuta 2022

Yhteisö


 

Yhteisö, monille aika tuntematon termi. Yhteisön voima ei välttämättä riippuu sen koosta, vaikka joku väittää sillä olevan väliä. Jopa kahden ihmisten yhteisössä pätee yksi olennainen perussääntö : Tuetaan. Ai miten? Keskustellaan avoimesti, heikkouksista sekä vahvuuksista. 

Avointa keskustelua. Annetaan mahdollisimman rakentavaa palautetta. Ei mitään ylipositiivista, se ei ole rakentavaa. Alkuvaiheessa on hyvää käydä yhteiset tavoitteet läpi. Sitten voidaan yhdessä päättää mihin rahkeet riittävät. 

Jos ei tullaan yhteisymmärrykseen, voidaan tarvittaessa palata alkuvaiheeseen. Avoimen keskustelun pariin. Se on täysin normaalia että me ihmiset olemme eri mieltä asioista, mutta tietyt faktat ovat täysin turha olla huomaamatta. Eli, joku edes pieni yhteinen sävel on olennainen osa toimivasta yhteisöstä. 

Se on haastavaa kun vedetään yhdessä samasta köydenpätkästä, mutta se voittaa sen ns. köydenvedon pahiksen kanssa 6:0. Se matsi tuli eilen telkkarissa, muuta uusinta alkaa joka aamu. Tsemppiä toverit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

katkeruus

 No voi itku, kun ihminen ei voi myöntää omat virheet, ja sitten syyttää muut. Tähän lisättynä se perinteinen kateus niin mun veri alkaa kie...