perjantai 6. toukokuuta 2022

luodaan...


 

http://www.blogi.thl.fi/luovuus-on-voimavara-josta-on-arjessa-monenlaista-hyotya/

Vähän taustamelua, joskus täytyy olla luovaa jos haluaa tehdä jonkun asian selväksi. Liian moni uskoa että ollakseen luovaa täytyy pystyä luoda taidemuseolle kelpaavaan taulun. Sekin on hieno saavutus. 

Luovuus, tämä leikki, ei ole mikään hiton kilpailu. Annetaan starojen olla staroja. 

Otetaan toipuminen, ja luovuus. Pysytään asian ytimessä. Luovuus on toipuville oikein mainio voimavara. Sitä jopa vaaditaan kun täytyy oppia selviämään arkipäivän perus haasteista. Uni, yksi erittäin tärkeää osapuoli kun puhutaan toipumisesta. No, miten voidaan luoda rauhallisen unensaanti ympäristön? Me voimme luoda hiljaisuutta, pimeyttä ja turvaa. 

Ruoka, kokkaus on jo itsestään luovaa prosessi. Me voimme sen avulla luoda tervelliset ruokailutavat. Mm. kasvisten värimaailma saattaa tuoda omalla kauneudella iloa päivään. Oikea sekahedelmäsalaatti on maukas, ja piristävää. 

Me voimme myös luoda meidän omaa toipumispolkkua. Se on täysin mahdollista steppailla sellaista reittiä pitkiin mikä vie muuaalle kuin piritorin keskukseen. Kaaoksesta ei voi aina kieltäytyä, mutta sen keskelle voi oppia sopeuttua haastaviin ympäristöihin. Kaaosmyrskyn silmä, se auttaa näkemään rauhanmerkkejä, toivoa ja elämän uusia ulottuvuuksia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

katkeruus

 No voi itku, kun ihminen ei voi myöntää omat virheet, ja sitten syyttää muut. Tähän lisättynä se perinteinen kateus niin mun veri alkaa kie...