keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

alitajunnan ihmeellinen maailma


 

Näin viime yönä elävää unta. Minä asuin skidinä Kanadan länsirannikolla, ja tutustuin siellä alkuperäiskansan taideteoksiin. Korppi, ja lohi. Tämä tunnetusti viisas lintu oli heidän mielestään tuonnut lohen alamaailman siimeniksistä päivänvaloon. 

Heidän mytologia on aina kiinnostanut, mutta en ole oikein ehtinyt perehtyä siihen. Moni länsimaalainen pitää koko maailman alkuperäiskansojen uskomukset höphöpö juttuna. Mehän olemme niin kehittyneitä että on päivän selvää että me olemme viisaampia. 

Tottakai myös ns. intiaaneille oli päihteitä käytössä. Mutta, he käyttivät niitä turvallisemmin. Kuningas alkoholi tappoi monia heistä. Se tuli vasta noin 1600 luvulla mukaan, ja tietysti heidän toleranssi oli olematon. Alkoholin avulla heistä tehtiin heikkoja, avuttomia ja leimattiin umpihulluksi.

Sitä tarjottiin vaivaan kuin vaivaan, ja lopputulos oli mikä oli. Meidän täytyy ymmärtää että jopa meidän ihanassa, ja rikkaassa kulutusmaailmassa Alkoholi käytetään työkaluina. Kukaan ei pakota meitä juomaan, mutta markkinoinnin konsteilla meidät tavallaan aivopestän. 

Aldous Huxley. Hän kirjoitti mm. kirjan nimeltään uusi, ja uljas maailma. Tämä kirja kuvaa aika brutaalilla tavalla mitä tapahtuu kuin kansalaiset pistetään eri luokkiin. Rikkaat, ja menestyvät elivät ilman minkäänlaisia ongelmia. Köyhät/tyhmät, heille juotettiin soma nimistä litkua. Sen avulla heidät pidettiin aisoissa. 

Aivopesu. Ihnana kontrollin liittyvää työkalu. Minäkin uskoin nuorena että päihttet ovat paratiisin avainta. Mutta, ei huolen häivää, kyllä se tästä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

katkeruus

 No voi itku, kun ihminen ei voi myöntää omat virheet, ja sitten syyttää muut. Tähän lisättynä se perinteinen kateus niin mun veri alkaa kie...